Amazing Postert

HEEL LIMBURG VERBAASD DOOR AMAZING POSTERT
Tijdens de derde editie van Amazing Postert op zaterdag 16 april moet de Posterholtse sporthal weer te klein zijn! Harmonie Wilhelmina verzorgt dan een show met de bekende Limburgse zanger Erwin. Deze zal uiteraard zijn krakers ’n Griekse nach en ’t Reuzeraad zingen, maar het publiek – er worden zo’n 1000 bezoekers verwacht – ook verrassen met nummers die men juist niet van de Maastrichtse zanger verwacht. “Amazing wil verbazen”, legt organisator Joep Bustin uit, “en als je het snel uitspreekt, dan hoor je ‘mee-zing’. Dat is precies wat we willen bereiken: dat het publiek meezingt. Daarom zijn de songteksten van alle nummers die onze harmonie speelt op grote schermen te zien.”

Wilhelmina speelt tijdens Amazing Postert overigens niet alleen met Erwin, maar ook met lokale zangtalenten Debby Thebrath, Robin Schreurs en Mandy Mullenders. Bovendien wordt het orkest aangevuld met een combo. Meer dan 30 nummers, van pop tot rock en van licht klassiek tot Limburgstalig, staan op de playlist in de tot concertzaal omgetoverde sporthal. Een hoofdrol is overigens ook weggelegd voor leerlingen van de plaatselijke basisschool De Draaiende Wieken. De after-party wordt verzorgd door de Zuid-Limburgse band 10 Feet Up. Bustin haast zich om nog iets toe te voegen: “Een nieuw onderdeel van Amazing Postert is dit jaar ‘Sjlaonde Herrie’. We roepen alle slagwerkers van Limburg en ver daarbuiten op om een aantal nummers met ons mee te sjlaon. We hopen op veel aanmeldingen én een hoop spektakel.”

 

HOE WAS HET OOK WEER IN 2012 en 2014?
In 2012 is er voor het eerst voor gekozen om enigszins af te wijken van het ‘traditionele’ Promsconcert. Doel was om het publiek nóg meer te prikkelen om actief mee te doen en vooral mee te zingen. De naam van het Promsconcert-nieuwe-stijl luidt dan ook: Amazing Postert, waarbij je Amazing kunt lezen als ‘n mee-zing-concert, maar ook als een verbazingwekkend mooi concert!

Er werd voor de eerste editie gezocht naar een grote publiekstrekker en die werd gevonden in de alom bekende groep Kartoesj. Een groot aantal nummers van Kartoesj werd door de harmonie samen met deze groep uitgevoerd. Ook traden Geert en Guus, twee bandvocalisten, samen met de harmonie solistisch op. Verder was er nog een speciaal voor deze gelegenheid samengesteld combo dat met de harmonie diverse nummers heeft uitgevoerd. Debby en Robin, twee jonge zangtalenten uit eigen dorp, werden door de harmonie en een combo begeleid.

In 2014 werd het concert nóg groter. Behalve drievoudig LVK-winnaar W-Dreej traden toen ook leerlingen van basisschool De Draaiende Wieken op tijdens Amazing. Ook speelden ongeveer vijftig extra koperblazers uit heel Limburg samen met de harmonie enkele spectaculaire werken. Debby en Robin waren ook weer van de partij. De band 10 Feet Up zorgde voor het begeleidingscombo en de twee vocalisten voerden samen met de harmonie diverse nummers uit. Dat was zo’n succes, dat 10 Feet Up voor de editie gauw 2016 weer is geboekt.

 

 EEN TERUGBLIK OP DE EDITIE 2014
Amazing Postert op zaterdag 12 april 2014 in de sporthal in Posterholt was meer dan ‘n mee-zingparty! Het was ook verbazingwekkend, ontroerend, energiek, treffend, meeslepend. Het was kwaliteit, betoverend, bewegend, spannend en motiverend! Waarom?

Verbazingwekkend
Het razendsnel wisselende programma, de zangers van W-Dreej die in een andere huid kruipen, het aantal deelnemers en het aantal bezoekers. De samenwerking met de basisschool en de schutterij. Het uithoudingsvermogen, de gezamenlijke inspanning en de opperste concentratie van dirigent Guido Swelsen en de muzikanten van harmonie Wilhelmina. Het instuderen van 30 nummers in drie maanden tijd.

Ontroerend
De 30 kinderen van de Draaiende Wieken die vol overgave en alle schroom aan de kant zettend de hele zaal ‘inpakken’. Debby Thebrath en Robin Schreurs, twee talenten uit Posterholt, die het publiek  met hun soms uitbundige en dan weer ingetogen solo-optreden verbijsteren. Het lied Halleluja, gezongen door Christel van Rijn en Quinn Warmerdam van W-Dreej.

Energiek
62 muzikanten, aangevuld met 30 koperblazers, die drie indrukwekkende werken brengen. Begeleidingsband  10 Feet Up met hun wervelende  vocalisten Imke Heitzer en Serge Gulikers.

Treffend
De vertolking van de song Liefde voor Muziek door Hay Wilders van W-Dreej. De opkomst van de kinderen van de basisschool met hun ‘betonblokken’ voor de uitvoering van het meeslepende lied Another Brick in the Wall. De deelname van de Posterholtse schutterij aan het muziekwerk 1812.

Meeslepend
De vertolking van de Hazesmedley door Quinn en de metamorfose van Christel in Marianne Rosenbe

Kwaliteit
Het programma, de sfeervolle inrichting van de sporthal, de presentatie, de organisatie, het professionele geluid, de vaart en afwisseling in het programma, de arrangementen, de artiesten, de voorbereiding, de teksten op de schermen.

Betoverend
De binnenkomst van de 30 koperblazers, de professionele lichtshow, het meezingen van de 900 bezoekers, de lachende gezichten, het spontaan meedoen van alle betrokkenen.

Bewegend
Het harmonieorkest, de solisten, het publiek dat bij alle nummers hupte, sprong of sjoenkelde. Dirigent Guido Swelsen, de artiesten en de kinderen.

Spannend
Spontane en dus niet-gerepeteerde acties die perfect lopen, zoals Serge en de kinderen samen in twee songs. De programmakeuze (is het afwisselend en kwalitatief goed? Ja!), het aantal bezoekers (evenaren we het aantal van twee jaar geleden? Ruimschoots!) en de reacties na afloop (geweldig, wanneer is de volgende editie, professioneel!).

Motiverend
De complimenten die we kregen en nog krijgen. De samenwerking tussen leden, bestuur, commissies, werkgroepen, vrijwilligers, mensen die zich spontaan aanmelden om mee te werken. Samen muziek maken en feesten. Muzikanten en artiesten die boven zichzelf uit stijgen. Bezoekers van heinde en verre en veel, héél veel tevreden mensen!

Toekomst
In april 2016 is er dus weer een Amazing Postert. Laat je ook dan verbazen!

Onze hoofdsponsors