Amazing Postert

HEEL LIMBURG VERBAASD DOOR AMAZING POSTERT
Jaaaaa!!! Het is zover. Amazing Postert komt in zicht. Wat hebben we er zin in om je te ‘amazen’ op 13 april. Want Amazing, dat wordt het mooiste feestje van 2019! Check het programma en bestel vooral die kaarten 😉 

 

HOE WAS HET OOK WEER IN 2012, 2014 en 2016?
In 2012 is er voor het eerst voor gekozen om enigszins af te wijken van het ‘traditionele’ Promsconcert. Doel was om het publiek nóg meer te prikkelen om actief mee te doen en vooral mee te zingen. De naam van het Promsconcert-nieuwe-stijl luidt dan ook: Amazing Postert, waarbij je Amazing kunt lezen als ‘n mee-zing-concert, maar ook als een verbazingwekkend mooi concert!

Er werd voor de eerste editie gezocht naar een grote publiekstrekker en die werd gevonden in de alom bekende groep Kartoesj. Een groot aantal nummers van Kartoesj werd door de harmonie samen met deze groep uitgevoerd. Ook traden Geert en Guus, twee bandvocalisten, samen met de harmonie solistisch op. Verder was er nog een speciaal voor deze gelegenheid samengesteld combo dat met de harmonie diverse nummers heeft uitgevoerd. Debby en Robin, twee jonge zangtalenten uit eigen dorp, werden door de harmonie en een combo begeleid.

In 2014 werd het concert nóg groter. Behalve drievoudig LVK-winnaar W-Dreej traden toen ook leerlingen van basisschool De Draaiende Wieken op tijdens Amazing. Ook speelden ongeveer vijftig extra koperblazers uit heel Limburg samen met de harmonie enkele spectaculaire werken. Debby en Robin waren ook weer van de partij. De band 10 Feet Up zorgde voor het begeleidingscombo en de twee vocalisten voerden samen met de harmonie diverse nummers uit. Dat was zo’n succes, dat 10 Feet Up voor de editie gauw 2016 weer is geboekt.

Tijdens de derde editie van Amazing Postert op zaterdag 16 april 2016 verzorgde Harmonie Wilhelmina een show met de bekende Limburgse zanger Erwin. Deze zong uiteraard zijn krakers ’n Griekse nach en ’t Reuzeraad, maar het publiek – zo’n kleine 1000 bezoekers – werden ook verrast met nummers die men juist niet van de Maastrichtse zanger verwachtte. “Amazing wil verbazen”, legt organisator Joep Bustin uit, “en als je het snel uitspreekt, dan hoor je ‘mee-zing’. Dat is precies wat we willen bereiken: dat het publiek meezingt. Daarom zijn de songteksten van alle nummers die onze harmonie speelt op grote schermen te zien.”

Wilhelmina speelde tijdens Amazing Postert 2016 overigens niet alleen met Erwin, maar ook weer met de lokale zangtalenten Debby Thebrath, Robin Schreurs en Mandy Mullenders. Bovendien werd het orkest aangevuld met een combo. Meer dan 30 nummers, van pop tot rock en van licht klassiek tot Limburgstalig, stonden in de playlist in de tot concertzaal omgetoverde sporthal. Een hoofdrol was overigens ook weggelegd voor leerlingen van de plaatselijke basisschool De Draaiende Wieken. De after-party werd verzorgd door de Zuid-Limburgse band 10 Feet Up. Een nieuw onderdeel van Amazing Postert was in dit jaar ‘Sjlaonde Herrie’. Veel slagwerkers van Limburg en ver daarbuiten werden hebben een aantal nummers met de harmonie “mitgeslage”. Het was letterlijk een figuurlijk een groot spektakel.

En nu dus op naar 2019. Met ‘Remunjse jonges’ Big Benny en Rob Reyners. Met Debby en Robin. Met 10 Feet Up. En met maar liefst dertig gitar heroes: vijftien lokale gitaarhelden én vijftien jongens en meisjes van basisschool De Draaiende Wieken. Als dat geen feestje wordt?

 

Onze hoofdsponsors