de dirigent

Guido-Swelsen

Guido Swelsen (1968) is sinds oktober 2008 dirigent van harmonie Wilhelmina Posterholt. Hij zette zijn eerste muzikale stappen bij de Koninklijke Fanfare St. Caecilia in Puth. Zijn hoofdvakken waren slagwerk en HaFa-directie, met als bijvakken piano en trompet.

In 1992 en 1994 behaalde hij achtereenvolgens de diploma’s docerend musicus slagwerk en uitvoerend musicus slagwerk. Nadat hij in 1991 zijn praktijkdiploma HaFa had afgerond, behaalde hij in 1995 zijn Groot-HaFa-diploma.

Op het WMC won hij in 2001 tijdens de internationale dirigentenwedstrijd de zilveren dirigeerstok. Naar aanleiding daarvan volgde hij ook nog enkele jaren les bij de bekende dirigent Jan Cober.

In augustus 2003 volgde hij met succes een internationale dirigentencursus bij het Rundfunk Blaser Orchester in Leipzig, waar hij meteen zijn eerste contract kreeg als gastdirigent.

Behalve dirigent van harmonie Wilhelmina Posterholt, is hij ook nog dirigent van vier andere muziekverenigingen: fanfare De Maasgalm in Elsloo, koninklijk harmonieorkest Kerkrade, fanfare St. Cecilia Bocholtz en harmonie Amicitia in Roggel.

Verder is hij als docent slagwerk werkzaam bij o.a. stichting Myouthic en stichting Opmaat in Schinnen, verzorgt hij privé-lessen slagwerk, componeert en arrangeert hij voor blaasorkesten en jureert hij tijdens mars- en concertwedstrijden van de Zuid-Limburgse Schuttersbond.

Onze hoofdsponsors